Akıl zeka oyunları Akıl ve Zeka Oyunları eğitimi; çocukların ve yetişkinlerin strateji geliştirme, planlama, mantık yürütme-mantıksal bütünleme, görsel-uzamsal düşünme, sıradışı düşünme, dikkat - konsantrasyon, hafıza ve bellek alanlarında gelişimini sağlayan, aynı zamanda; ileriyi görme, planlama ve sabır, sebat, kararlılık, karar verme, yenilgiyi hazmetme, rekabet gibi tutum ve davranışları geliştiren, kinestetik alanda uygulamaya imkan sağlayan bir akıl ve zeka oyunları atölyesidir.
Bu nedenle akıl ve zeka oyunları eğitiminde çocuklarda bu gelişimi sağlayacak olan akıl ve zeka oyunları eğiticisi yada akıl ve zeka oyunları uygulayıcısı olacak eğitmen-öğretmenlerin, çocuklarda oyunun önemi, geliştirdiği alanlara göre zeka oyunları konularında teorik ve uygulamalı eğitimlerle beraber, raporlama ve uygulama prensiplerine hakim olmaları hedeflenmektedir.
ÇALIŞMA KOŞULLARI NASIL ?
- 2012 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından seçmeli ders haline getirilen zeka oyunları Türkiye genelinde 140 bin 5.Sınıf öğrenci tarafından seçilmiştir.
- 2013-2014 Eğitim-Öğretim döneminde 6.sınıf öğrencileri, 2014-2015 Eğitim- Öğretim yılında 7.Sınıf öğrencileri seçmeli ders olarak almıştır.
- 2015-2016 Eğitim- Öğretim yılında ise 8.Sınıflar Akıl, Zeka ve Satranç oyunlarını dersini alarak, böylece bu ders orta okulun bütün kademesinde okutulmuş olacaktır.
- Diğer eğitim kademelerindeki ( anaokulu, kreş, ilköğretim, ortaokul, lise ve halk eğitim merkezleri) öğretmenler ise egzersiz ve kurs yönetmeliği kapsamında egzersiz ve kurs açabiliyorlar.
EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR ?