Uluslararası Psikologlar DerneğiBağımlılık Terapisi Eğitimi
Uluslararası Psikologlar DerneğiBağımlılık Terapisi Eğitimi

Bağımlılık Terapisi Eğitimi

5.0
İndirim Oranı : %19 İndirim
Fiyat : ₺4.000,00(KDV Dahil)
İndirimli : ₺3.250,00(KDV Dahil)
₺418,89 'den başlayan taksitlerle

Bağımlıklık Terapisi Eğitimi

   

  

   

 

BAĞIMLILIK TERAPİSİ SERTİFİKASI EĞİTİMİ

   

  

   

 

Bağımlılık Danışmanlığı Eğitimi, madde bağımlılığı ve davranış bağımlılıkları (TV bağımlılığı, internet, oyun bağımlılığı, kumar bağımlılığı vb.) tanı ve terapisi alanlarında detaylı bilgi içeren bir eğitimdir.

 

Üniversite Onaylı Bağımlılık Terapisi Eğitimini Ömür Boyu Eğitim olarak Ters Yüz Öğrenme Modeli ile vermeye başladık. Ömür Boyu Eğitim olarak eğitim ve danışmanlık alanında yeniliklerin ve inovasyonun öncüsü olmaya devam edeceğiz. Siz değerli öğrencilerimize en iyi eğitim hizmetini en kaliteli kurumlarla iş birliği yaparak geçerlilik ve güvenirlilik sıkıntısı olmadan vermeye devam edeceğiz.

Bağımlılık Terapisini Eğitimini www.omurboyuegitim.com internet adresinden ya da eğitim danışmanlarımızı arayarak hemen satın alabilirsiniz.

Bağımlılık Terapisi Eğitimini satın aldığınızda eğitim danışmanlarımız sizleri arayarak kullanıcı adı ve şifrenizi verecekler ve uzaktan eğitim panelini kullanımını anlatacaklar. Sonrasında bir sorunuz olursa eğitim danışmanlarımız hep sizlerin yanında olacak.
En İyi Bağımlılık Terapisi Eğitimi Ömür Boyu Eğitim iş birliğinde uzman eğitmenler ya da akademisyenler tarafından hazırlanmıştır. Yeşil perde teknolojisi ve ileri düzey canlı eğitim video oluşturma ekibimiz tarafından uzaktan eğitime sunulmuştur.
En kapsamlı Bağımlılık Terapisi Eğitimini video eğitim, canlı eğitim, ücretsiz materyal ve dokuman desteği ile tamamlarsınız. Ücretsiz uygulama ve süpervizyon derslerine katılır, sonrasında yapılan sınavda başarılı olarak “üniversite onaylı bağımlılık terapisi sertifikasını” almaya hak kazanırsınız. Sonrasında isteyen tüm kursiyerlerimiz örgün bağımlılık terapisi eğitimine ücretsiz olarak katılabilirler. 

 

Madde Kullanımı ve Bağımlılığın Nedenleri

Aile ve Bağımlılığa Giriş

Bağımlıların Eş İle İlişkisi – Aile de Bağımlıların Çocuk İle İlişkisi 

Bağımlı Ailesinde Kurallar

 

Tanı ve Değerlendirme-Öykü Alma

Uyuşturucu bağımlılığı

Kumar bağımlılığı

Alkol Bağımlılığı

Kafein bağımlılığı

Sigara/tütün bağımlılığı

Opiyatlar 

Kodein

Extazi-Ray Kültürü-Efedrin

Kokain ve Taş

Sihirli Mantarlar

Halüsinojenik Maddeler

Gama Hidroksibutirat-Fensiklidin(PSP)

Ritalin(Metilfenidat)-Steroidler

Nitritler

Psikososyal Müdahale 

Terapistlerle Alakalı İpuçları 

Bağımlılıkta Psikososyal Yardım

 

 

 

Canlı eğitimlerimiz ile  süpervizyon ve uygulama derslerinin aylık planlamasını görmek için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için eğitim uzmanlarımızı arayabilirsiniz.

 

Bağımlılık nedir?

  • Madde kullanımına nedeniyle ortaya çıkan belirgin sorunlara rağmen kişinin madde kullanımına devam etmesi ve bununla ilgili zihinsel, davranışsal ve psikolojik belirtiler göstermesidir.

Bağımlılık bir beyin hastalığıdır. Kullanımdan sonra insan beyninde ciddi etkiler ortaya çıkar ve artık kişi istese de tıbbi ve psikolojik destek almadan kullanımı bırakamaz

 

Bağımlılıkta görülen belirtiler nelerdir?

  • Tolerans geliştirme: Kişinin aldığı madde miktarını giderek arttırması, sarhoşluk ya da maddenin sağladığı diğer etkiye ulaşması için daha fazla kullanmak zorunda kalmasıdır.
  • Çekilme belirtileri: kişinin madde kullanımını bıraktığında fiziksel ya da psikolojik olarak rahatsız olup, tekrar maddeye dönmesidir.
  • Günlük hayatındaki işlerini aksatmak, işi bırakmak- ailesine zaman ayıramamak
  • Madde kullanmaya başladıktan sonra kendini durduramamak.
  • Fiziksel ya da ruhsal sağlığı kötüleşse bile kullanmaya devam etmek.

Bağımlılığın tedavisi mümkün mü?

  • Her hastalık gibi, bağımlılık hastalığı da da uzman desteğiyle, yani psikolojik destekle ve gerekirse ilaç tedavisi ile sonlandırabilir. Diğer yandan, bağımlılık tedavisinde kişinin aile ve diğer sosyal çevresinden destek alması da en az uzman desteği kadar önemlidir. Bağımlılık tedavisi uzun ve zorlu bir süreçtir, ancak kişilerin tedaviye istekli olması ve yakın çevrelerinden destek almaları bu süreçte başarılı olmayı kolaylaştırır.

 

Bağımlılık tedavisinde nasıl yöntemler kullanılmaktadır?

  • Bağımlılığın tedavisinde, detoksifikasyon (arınma) dönemi boyunca kişilere ilaç desteği sağlanır. Ancak ilaç kullanımı yani arınma dönemi herkes için uygulanmak zorunda değildir. Başvurduğunuz uzman ‘arınmanın’ gerekli olup olmadığına karar verecektir. İlaç tedavisi dışında; bireysel terapiler uygulanmakta, kişi bir psikiyatrist ya da bağımlılık terapisti olan bir psikolog tarafından bireysel görüşmelerle tedaviye alınır. ayrıca ülkemizde her şehirde bulunmasa da terapi grupları (ayrıntılı bilgi için bakınız; AA- Adsız Alkolikler, NA- Adsız Narkotikler) , iş-uğraş terapileri, kendine yardım grupları, farklı rehabilitasyon programları da bağımlılık tedavisi için kullanılmaktadır.

 

Bağımlının ailesi tedavi sürecinde ne yapmalı?

  • Ailenin ve yakın çevrenin öncelikli görevi bağımlıyı tedavi için yüreklendirmektir. Bağımlının kullanımı ileri düzeye ulaştıysa ve kendi can güvenliği tehdit altındaysa, onun maddeye ulaşımını engellemelidir. Eğer bağımlının maddi geçimini aile sağlıyorsa, bağımlının tüm ihtiyaçlarını karşılayıp ona destek olmalı, ancak madde almasına parasal destek sağlamamalıdır. Tedavi sürecinde ailenin de çok kontrollü olması ve uzmanla işbirliği içinde davranması gerekir. Tedavi sürecinde psikolojik olarak bağımlıya destek olmalı ama onun madde alması için gereken parayı ona sunmamalı, bu bütçeyi tedavi imkanları için kullanmalıdır. Elbette bağımlının ısrarcı tavrı, bazen para almak için şiddete başvurması, ailenin dirençli durmasını zorlaştıracaktır. Ancak bu noktada uzman, aileyi de tedavi sürecine katarak, bu sürecin kolaylaşmasını sağlayacaktır.

Uzman desteği olmadan, kişi kendi iradesiyle bağımlılıktan kurtulabilir mi?

  • Bağımlılık kronik bir beyin hastalığıdır. Bu nedenle kişiler, bir süre kullanımı bıraksalar da zaman içinde tekrar kullanmaya başlama ihtimalleri çok çok yüksektir. Uzman desteğiyle, kişiler maddeyi kullanmadan yeni bir dünya kurmayı daha kolay başarabilirler. Bağımlılar, eğer stresle nasıl baş edeceklerini bilmezlerse, doğru iletişim kurma becerisi edinmezlerse, kullanımı bıraktıktan sonra bir stres durumunda tekrar maddeye dönebilirler. Buyüzden uzun süreli olarak bir uzman gözetiminde olmaları faydalı olacaktır.

Bir yakınımın madde kullandığını nasıl anlarım, belirtileri nelerdir ?

  • Fiziksel görünümünde bozulma, bedensel bakımına, temizliğine dikkat etmeme
  • Yorgun, depresif, umutsuz duygular baskındır. Ama bir anda hızlı bir değişim yansıtır.
  • Madde kullanmak için yalnız kalabileceği yerlere sık sık gitmek, gizemli ve şüpheli davranışlar sergiler.
  • Tutarsız konuşabilir, ve uygunsuz davranır.
  • Borç para alır, bir şeyler çalabilir, kendine ait şeyleri satabilir.
  • Okul hayatında notları düşer, devamsızlığı artar. İş hayatında başarısız olur, işleri aksatır ve işten çıkabilir.
  • Madde almadığı durumlarda rahatlayamaz, eğlenemez, mutsuz görünür.
  • Kullandığı maddenin etkileri görünmesin diye uygunsuz zamanlarda güneş gözlüğü takabilir, uzun kollu kıyafetler giyebilir.