BİLGİLERİNİZİN GÜVENLİĞİ SİSTEMİ
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ VE ŞİKAYET YÖNETİMİ
HİZMET YETERLİLİKLERİ BELGEMİZ
İŞ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ
Mızraplı halk müziği enstrümanları yapımı ustalık eğitimi, geleneksel Türk müziği ve halk müziği için kullanılan sazların üretim tekniklerini öğreten bir eğitimdir. Bu eğitimde, mızraplı sazların yapımı için kullanılan ağaç malzemelerin seçimi, işlenmesi ve şekillendirilmesi gibi temel teknikler öğretilir.
Bu eğitim programı genellikle bir ustanın çırağı olarak çalışarak öğrenilir. Usta öğrencisine, sazların yapımında kullanılan malzemeleri tanıtır ve özelliklerini anlatır. Ayrıca, sazların yapımında kullanılan alet ve malzemelerin nasıl kullanılacağı, saz parçalarının birleştirilmesi, boyutlandırılması ve şekillendirilmesi gibi konular detaylı bir şekilde öğretilir.
Mızraplı halk müziği enstrümanları yapımı ustalık eğitimi alan kişiler, mızraplı sazların üretiminde uzmanlaşabilirler. Bu enstrümanlar arasında bağlama, cura, kopuz, divan sazı, tambura, tanbur, ud ve kanun gibi birçok farklı enstrüman bulunur. Eğitim sonrasında, kişiler kendi atölyelerinde saz yapımına devam edebilirler veya bu konuda hizmet veren işletmelerde çalışabilirler.