Güvenlik yöneticiliği eğitimi ömür boyu eğitim ile üniversite iş birliğinde hazırlanan profesyonel bir sertifika programıdır. Güvenlik yöneticiliği eğitim kapsamı 18 ana başlık ve 145 alt başlıktan oluşan kapsamlı bir eğitim programıdır. Güvenlik yöneticiliği eğitimi sonunda üniversite onaylı 180 saatlik “Güvenlik Yöneticiliği sertifikası” almaya hak kazanacaksınız. Üniversite onaylı güvenlik yönetimi sertifikanızın olması sizi sınav ve mülakatlarda bir adım öne geçirecektir.
GÜVENLİK YÖNETİCİSİ EĞİTİMİ SERTİFİKA KURSU
KAYIT OLMAK İÇİN
0 (322) 458 0 458 / 0 (507) 204 61 82
0 (322) 234 9 234 / 0 (507) 204 61 83
Güvenlik Müdürü, bir şirketin veya tesisin güvenlik hizmetlerinin sağlanması yönündeki tüm gayretleri planlayan ve yöneten güvenlik çalışanıdır.
Özel güvenlik sektöründe güvenlik elemanı olarak işe başlamış yetenekli çalışanlar bu pozisyonlara yetiştirmek, bir başka ifade ile kişiyi, güvenlik görevlisi seviyesinden, güvenlik yöneticisi seviyesine yükseltmek amacıyla ömür boyu eğitim ve üniversite iş birliğinde düzenlenen sertifika programıdır.
Özel Güvenlik Yöneticiliği Eğitiminin Amacı Nedir?
- Özel güvenlik sektöründe eksikliği hissedilen nitelikli birinci kademe yönetici ihtiyacını karşılamak
- Sektörde güvenlik elemanı olarak işe başlamış, eğitimli ve yetenekli kişileri bu pozisyonlara yetiştirmek
- Yönetim konularına vakıf, ancak başka sektörlerden gelen kişileri yetiştirmek
- Emniyet ya da silahlı kuvvetlerden emekli olanların sektöre uyumunu sağlamak
Güvenlik Müdürü Ne İş Yapar?
Bir şirketin, bir sitenin veya alışveriş merkezi, tatil köyü, fabrika gibi büyük bir tesisin tüm güvenlik hizmetlerini koordine etmek, gereken güvenlik planlarını ve prosedürlerini hazırlamak, ilgili personeli sevk ve idare etmek; güvenlik müdürü pozisyonunda çalışan kişilerin üstleneceği sorumluluklardır.
ÖZEL GÜVENLİK AMİRİ OLMA ŞARTLARI NELERDİR?
- En az önlisans mezunu olmak
- ÖGG Eğitim Sertifikası Sahibi olmak
- Özel Güvenlik Sektöründe en az 6 ay çalışmış olmak
Özel güvenlik kurum yöneticileri en az ön lisans mezunu yani 2 yıllık meslek yüksek okul mezunu olmak zorundadır. Gerekli temel eğitimleri tamamlayan güvenlik görevlileri faaliyet izin belgesi alarak yönetici unvanına sahip olabilirler. Güvenlik amiri olabilmek için herhangi bir bölüm ya da branş şartı yoktur. Hangi bölümden olursa olsun ön lisans mezunu olanlar güvenlik sorumlusu olabilirler.
Güvenlik Müdürü Hangi Niteliklere Sahip Olmalıdır?
Güvenlik müdürü, her şeyden önce iyi bir lider, örnek bir çalışan ve dürüst bir kişiliğe sahip olmalıdır. Güvenlik personeli, moral kondüsyonu açısından kırılgan bir yapıya sahiptir ve yetersiz liderlik bu hassasiyeti kolaylıkla zafiyete dönüştürebilmektedir. Bunun yanında, sağlam bir liderlik ve adaletli bir yönetim tarzı güvenlik görevlilerinden alınabilecek verimi azami seviyeye çıkarabilmektedir.
Güvenlik müdürü, değişim önderi olmalı, tekliflere açık olmalı, mevcut uygulamalara karşı muhafazakar olmaktan kaçınmalı, sürekli arayış içinde olmalı, çalışma arkadaşlarını dinlemeyi bilmeli, elde edilen başarıları kutlayabilmeli, takdirleri paylaşmalı, sorumluluk üstlenebilmeli, inisiyatif kullanabilmeli, farklılıkları kabul edebilmeli ve uzlaşmaya yatkın olmalıdır.
Güvenlik Müdürleri içinde bulunduğu ortamın gerçekleriyle uyumlu risk değerlendirmeleri yaparak, kendilerini şirketin ana faaliyetinin bir parçası olarak görmeli ve şirketin hedeflerine ulaşması için kendi fonksiyonlarını, diğer fonksiyonlarla entegre edebilmelidir.
Özel Güvenlik Yöneticiliği Eğitiminin İçeriği:
1. Güvenlik Genel Tanıtım
2. Güvenlik Kavramı
3. Güvenlik Yöneticiliği
4. Hukuk Türleri ve İş Hukuku
5. İnsan Hakları
6. Özel Güvenlik
7. Özel Hukuk Dalları
8. Acil Durum Eylem Planı
9. İş Sağlığı ve Güvenliği
10. İş Acil Durum Planları
11. Risk Analizi
12. İletişim ve beden dili
13. Diksiyon
14. Etkili sunum teknikleri
15. Problem çözme teknikleri
16. Liderlik ve takım çalışması
17. Öfke kontrolü
18. Stres yönetimi
KAYIT OLMAK İÇİN
0 (322) 458 0 458 / 0 (507) 204 61 82
0 (322) 234 9 234 / 0 (507) 204 61 83